Crocodile trophy 2010

Crocodile Trophy 2010

19 – 28 oktober

—— UPDATE——–

 

In de achtervolging

In de achtervolging

Ondertussen heb ik de wedstrijd al gereden en ik ben 10e Elite geworden en 15e in totaal!! Mijn beste dag-uitslag was een 9e plek in de afsluitende tijdrit en na de eerste dagen lag ik zelfs 7e Elite in het algemeen klassement en 10e in totaal. Maar helaas moest ik het harde rijden op dag 8 bekopen met een off-day wat me een stuk verder terug zette in het klassement. Desalniettemin was het een ongelooflijk avontuur daar in Australië, met prachtige herinneringen! Een deel van die herinneringen zijn opgeschreven in de dagverslagen! Deze zijn te vinden door rechts   Dag verslagen te klikken. Verder zijn de links beneden nog werkend  en ik heb tevens een link naar de tv-uitzending van Sporza onderaan erbij gezet! Veel plezier met lezen en als er vragen zijn of opmerkingen dan kunt u die achterlaten in de shoutbox!

Bij deze ook bedankt aan iedereen voor de leuke berichten/reacties en hulp die ik voor, tijdens en na de wedstrijd gekregen heb!

————————-

Het verhaal

Toen ik vorig jaar enkele weken in Australië was (klik hier voor verslag 1 en verslag 2), wist ik al dat ik ooit terug zou willen komen om de Crocodile-trophy te gaan rijden. Toen was het nog meer een toekomst plan voor over enkele jaren, maar op de één of andere manier verliep het dan toch zo dat ik me al inschreef voor de editie van 2010 die op 19 oktober van start gaat.

De trophy is een 10-daagse wedstrijd over 1200 km in Queensland, Australie. De start is  in Cairns en de laatste etappe zal zijn op 28 oktober en eindigen in Cape Tribulation. Met deze race als het doel van dit seizoen heb ik al vele kilometertjes in de benen zitten en de focus lag dan ook op marathons! Hierbij was het snel duidelijk dat het niet zo makkelijk ging als dat ik gehoopt had, want de afgelopen 2 jaren heb ik welgeteld aan 1 wedstrijd mee gedaan en zelfs geen één uitgereden (NSK weg in St. Geertruid)  :) en weer terug in vorm komen gaat nu eenmaal niet zo snel….

Maar gelukkig is het wel een stijgende lijn (zie de laatste berichten!) en zal ik vol goede hoop in het vliegtuig stappen op 11 oktober met als doel dit avontuur tot de laatste etappe uit te rijden!!

Hieronder de links naar wat informatie:

→ Dag-verslagen ←

→ Etappe informatie ←

→ Foto’s←

→ Cyclingnews.com (up-to-date race info)←

→ Officiële website met laatste nieuws

De documentaire van Sporza van de 2010 editie is te zien op volgende link:

→ Film verslag editie 2010 ←

Hierbij wil ik tevens Jef Abels Bikes in Gulpen bedanken voor alle hulp van de afgelopen maanden, tijdens het voorbereiden en in orde maken van mijn materiaal, voeding etc!

www.crocodile-trophy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

QR Code Business Card