#7 – generale repetitie

Afgelopen weekend (2-3 Maart) mag wel zo genoemd worden: de generale repetitie! Het voorlaatste weekend voor vertrek stond in het teken van laatste reserve-onderdelen regelen en eens een goede lange tocht maken met Cyril. Ik gaf het voorstel om de Brunssumerheide-route te nemen, omdat de vele technische paadjes perfect zijn om weer het MTB gevoel te krijgen en daarbij is het gewoon niet zo modderig als in het heuvelland. Mijn doel was het om weer genoeg PR-tjes te rijden op de segmenten, de maximale wattages vaak op te zoeken en tevens een beter beeld te krijgen over hoe het team er voor staat qua vorm. Cyril is de laatste jaren, zoals wel bekend is bij de MTB-volgers, een stuk sterker dan ondergetekende en ik heb hard gewerkt deze winter om dat gat op zijn minst een beetje te verklei(j)nen.

Daarbij heb ik ook al 3 koersdagen in de beentjes zitten, wat er altijd wel voor zorgt dat je makkelijker in het rood kunt rijden. Desalniettemin was ik positief verrast toen ik hem op de korte en venijnige klimmetjes vaak genoeg kon verrassen met een snelle aanzet. De verschillen waren echter niet groot en ik gebruikte op gemene wijze mijn parcours-kennis om hem telkens weer te verrassen. Het werd zo een leuke en intensieve interval-training afgewisseld met gesprekken over het aankomende avontuur. De zondag (carnavals-zondag) was het weer een stuk minder lekker (het regende) en ik was blij dat we alsnog met zijn drieën afspraken, want ik weet niet of ik alleen op de fiets was gesprongen. Samen met Wim en Cyril hebben we alsnog een uurtje of twee over de weg gereden en ook hier wilde ik graag nog de nodige efforts eruit persen (nog maar 1 weekje tot vertrek!). Het lijdend voorwerp was hierbij vooral Wim.. sorry daarvoor (al waren mijn benen ook niet pijnloos en Cyril gaf aan ook nog wel wat zuur in de beentjes te hebben van zaterdag). Tevreden over de twee uurtjes training namen we afscheid met “See you in Paris!”. Daar zullen we ons namelijk over een dikke week treffen op de luchthaven voor de vlucht naar Kaapstad. Het gaat dan nu ook echt beginnen :D

2 thoughts on “#7 – generale repetitie”

  1. Al het werk vooraf heeft zich dik geloond. Tijdens de Epic ging je gewoon door met verrassen;-) wat een top prestatie hebben we daar geleverd💪

    Je teambuddy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *