#6 – de planning

Dus zover de sportieve voor bereiding. Het zijn op het moment van schrijven nog 2 weekjes tot de vlucht en een half weekje verder tot de proloog. Kortom, de laatste puntjes op de i zetten qua vorm en qua voorbereiding, want ook dat laatste kost nog genoeg tijd. De dagen voor de wedstrijd kunnen we een appartement van een vriend van de familie du Preez gebruiken (die ik 3 jaar geleden leerde kennen bij mijn eerste bezoek aan Zuid-Afrika). Hij schijnt ontzettend aardige en gastvrij te zijn, want naast het appartement mogen we ook nog eens een auto lenen voor die dagen voor de race en hij heeft ons nog nooit ontmoet! We moeten ons dan ook nog een mooi toepasselijk bedankje overleggen.

Ook al zijn we al zolang geconcentreerd met de Cape Epic bezig, de dagen voor de wedstrijd gaan we natuurlijk proberen nog een beetje de toerist uit te hangen in Kaapstad. Onder andere Robben-eiland en Kaap de Goede Hoop staan op de planning en daarbij zullen we zeker ook nog een paar andere kleine dingetjes bezoeken.

Op zaterdag moeten we ons dan bij het race-hotel melden voor de registratie en krijgen we de tas waar we al onze spullen in moeten proppen die we denken deze week nodig te hebben. Het is altijd een stress om die tas voor te bereiden, maar zodra je alles gepakt hebt en daar staat met alleen je tas en je fiets, dan voel je je echt vrij. Alles wat je nodig hebt voor 8 dagen biken in 1 tas en een mooie bike ernaast om je naar de finish te brengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *