Category Archives: Cape Epic 2019 – Dagverslagen

De langere dag-verslagen (worden na het event geschreven)

#10 – Etappe 1 – Hermanus (2/8)

NooondeJUUUUU, wat is dit noe wir???

Om heel vroeg, waarschijnlijk ergens tussen “dit is een internationale oorlogs-misdaad” en “veroorzaker van chronische ochtend-humeur ”, loopt er een kerel met een doedelzak door het kamp…  helemaal wappie die gast was mijn eerste gedachte, maar na een paar minuutjes herinnerde ik me weer vage verhalen van een doedelzak-wekker. Naja, zo vroeg sta ik zeker nog niet op, dus ik bleef nog ff liggen. Tenminste dat dacht ik, maar zoals wel vaker bij meerdaagse wedstrijden ben je die eerste dagen nog behoorlijk nerveus en zeker voor de eerste echte proef van de wedstrijd. Een etappe van 111km en 2700 hoogtemeters stond op het programma en omdat we zo super goed gereden hadden op dag 1 mochten we vandaag in blok A starten!

Continue reading #10 – Etappe 1 – Hermanus (2/8)

#9 – Proloog -Kaapstad (1/8)

De dag begon met een heerlijk ontbijtje in het hotel, waarbij we tevens een sport-taxi regelden. Vervolgens hadden we nog genoeg tijd om relax formule 1 te kijken en nog een laatste blik op de bike te werpen, die de dag ervoor al helemaal geprepareerd was. En even later zaten we al in de sport-taxi die ons naar de campus zou brengen voor de start van de Cape Epic! Als ik het nu schrijf klinkt het allemaal best relax, maar natuurlijk waren we behoorlijk nerveus. Het plan was duidelijk: KNALLEN!

Continue reading #9 – Proloog -Kaapstad (1/8)

# 8 – Acclimatiseren (pre-race dagen)

Eindelijk zijn we onderweg! Het was misschien wel de meest nerveuze voorbereiding die ik ooit gehad heb voor een meerdaagse! Niet om onder te doen voor de Transalp, maar de Cape Epic geeft meer druk omdat het een stuk verder reizen is, een stuk duurder, maar tevens ook ontzettend gehypet via media en filmpjes die je elk jaar weer voorgeschoteld krijgt via niet alleen de internet-media, maar zelfs de normale pers. Dat maakt het een meer unieke ervaring die je waarschijnlijk niet elk jaar kan doen… tenzij er sponsors zijn.. iemand?

Continue reading # 8 – Acclimatiseren (pre-race dagen)

#7 – generale repetitie

Afgelopen weekend (2-3 Maart) mag wel zo genoemd worden: de generale repetitie! Het voorlaatste weekend voor vertrek stond in het teken van laatste reserve-onderdelen regelen en eens een goede lange tocht maken met Cyril. Ik gaf het voorstel om de Brunssumerheide-route te nemen, omdat de vele technische paadjes perfect zijn om weer het MTB gevoel te krijgen en daarbij is het gewoon niet zo modderig als in het heuvelland. Mijn doel was het om weer genoeg PR-tjes te rijden op de segmenten, de maximale wattages vaak op te zoeken en tevens een beter beeld te krijgen over hoe het team er voor staat qua vorm. Cyril is de laatste jaren, zoals wel bekend is bij de MTB-volgers, een stuk sterker dan ondergetekende en ik heb hard gewerkt deze winter om dat gat op zijn minst een beetje te verklei(j)nen.

Continue reading #7 – generale repetitie