Category Archives: Uncategorized

#6 – de planning

Dus zover de sportieve voor bereiding. Het zijn op het moment van schrijven nog 2 weekjes tot de vlucht en een half weekje verder tot de proloog. Kortom, de laatste puntjes op de i zetten qua vorm en qua voorbereiding, want ook dat laatste kost nog genoeg tijd. De dagen voor de wedstrijd kunnen we een appartement van een vriend van de familie du Preez gebruiken (die ik 3 jaar geleden leerde kennen bij mijn eerste bezoek aan Zuid-Afrika). Hij schijnt ontzettend aardige en gastvrij te zijn, want naast het appartement mogen we ook nog eens een auto lenen voor die dagen voor de race en hij heeft ons nog nooit ontmoet! We moeten ons dan ook nog een mooi toepasselijk bedankje overleggen.

Continue reading #6 – de planning

De Proloog

Nadat we op zaterdag vergeten waren de fietsen in te checken bij het hotel, kwamen we met onze privé-taxi prima op tijd aan bij de start van de proloog. Veel te vroeg dat wel, maar dat gaf ons nog even de tijd om een beetje ons plannetje uit te werken. Dat was eigenlijk kort en simpel. KNALLEN!

Of we nu rustig zouden rijden of er alles uit zouden persen, we zouden sowieso met kapotte benen over de finish rijden. Op die manier konden we ook tevens kijken hoe goed we echt waren. Na wat kleine sprintjes om warm te rijden rolden we om 10:21 van het schavot en voerde ik meteen het tempo goed op. Steeds even kijken of Cyril in het wiel zat en zo reden we de eerste asfalt-klimmetjes omhoog over het universiteits-terrein. Er zat 25seconden tussen elk team en eigenlijk al binnen 5min hadden we al 3 groepjes te pakken. Oftewel het ging hard! Zodra we offroad gingen konden we het tempo vasthouden en de eerste 15km zouden grotendeels bergop gaan. Op de vlakkere stukken bleef Cyril bij me in het wiel, maar toen we zo’n 10min onderweg waren nam hij al eens over. Ik keek even op mijn vermogensmeter die dik boven 300W aangaf (dat is hard!) en dat was dus een teken dat Cyril zich ook goed voelde! We haalden groep na groep in en op de vlakkere klimmetjes kon ik het tempo goed hoog houden en Cyril uit de wind terwijl ik op de iets steilere stukjes van Cyril een handje in de rug kreeg. Het team-work was dan ook perfect toen we al behoorlijk snel de “dead-man-tree” in zicht kregen. Hier stond veel publiek en we werden erg enthousiast aangemoedigd (wat net nog dat beetje extra energie geeft!) Eenmaal boven begon het asfalt stuk vlak voor we via de technical-zone de afdaling indoken. Heerlijke technische trails met veel single trails, kleine drops, leuke kom-bochtjes etc. Onze trainingstijd was op zaterdag 1uur 20, maar vandaag waren we dikke 25min sneller. We kwamen uiteindelijk als 67e overall over de lijn en 55e in onze categorie. Niet al te ver van de eerste dames-teams (en een minuutje achter Bart Brentjens) en met toch wel wat bekende namen achter ons (Freire, Petacchi en Thomas Frischknecht!)

Morgen wacht ons een andere uitdaging met 111km en 2800hm. Waarschijnlijk zullen we iets verder naar achter finishen, maar we gaan nu al kijken of we een leuke etappe uitzoeken voor nog een mooie dag-uitslag! Stand nu: Startblok A achter de echte mannen!

(langer verslag volgt na de Cape-Epic)